miercuri, 12 ianuarie 2011

www.HipHop.md: Interviu cu Swoad


wwwHipHop.md: Salutare Swoad.

Swoad: Salutare HipHop.md, salutare lume.

www.HipHop.md: ce mai faci cum o mai duci ?

Swoad: Per total bine, învăţ, muncesc, mai cint ca orce om.

wwwHipHop.md: Cum şi cînd ai început să scrii şi să cînţi?

Swoad: Din cîte ţin minte am început să scriu şi să cînt concomitent , cam de vreo 6 ani în urmă.

wwwHipHop.md: Unde a fost înregistrată prima piesă şi cu cine?

Swoad: Prima piesa a fost inregistrata la Dablado, pe atunci era încă “2 Familişti Records” pe vremea aia formasem trupa Street War membri caruia eram Kraff, Maxer si Eu.

wwwHipHop.md: Lumea aşteaptă un album de la tine, care e situaţia, cînd apare?

Swoad: Sincer nu lucrez la album ca să iasă piese ci lucrez la piese ca intr-un finalsami dau seama ca am destule piese pentru a le pune pe un Cd si de al numi Album Solo, aştept şi eu stările mele, nu prea am timp liber în ultima vreme şi nu vreau să fac pur şi simplu piese ca să fie umplutură, fac piese atunci cînd le simt, atunci cînd am dispoziţie şi cînd simt că merită să pun ceva pe foaie, doar astfel apare ceva frumos, ce întradevăr e plăcut şi merită să fie ascultat, deci nu vreau să fac umplutură şi sper că reuşesc sfirsit de primavara insa acuma cidn vad cit de tare sunt ocupat nu cred ca voi reusi doar daca il arunc pe la mijloc de toamna.

wwwHipHop.md: O să organizezi şi lansarea albumului?

Swoad: Sigur că o să fac o lansare şi luînd în consideraţie că am şi o experienţă bună de organizare a concertelor sigur că voi face sis per sa-mi realizez toate visele ca vreau sa organizez intr-un mod mai apret lansarea si posibil chiar 2.

wwwHipHop.md: Cu cine ai colaborat pînă acum şi cine va apărea pe viitorul album?

Swoad: Nu pot să spun din start toate numele care vor apărea, dar pînă acum a fost Acelas’EU, Smoova, Mega Dillah, Maxer şi alţi hiphoperi autohtoni de vagă, dar nu mă bazez pe feat-uri, vreau piese bune şi sper că o să iasă ok. Pina la finisarea albumului mai e mult.

wwwHipHop.md: La ce etapă se află albumul tau, cît ai realizat din el?

Swoad: Puţin şi tot ce am e în studiou, dacă sincer am doar vreo 10 % din album, mai e mult de muncă.

wwwHipHop.md: Cine stă la partea de producţie a negativelor?

Swoad: La partea de producţie a negativelor vor sta mai multe persoane ca Greg din GazdaRecords, Vitreg, Grapho şi acum am început să colaborez cu MefX şi vedem ce iese.

wwwHipHop.md: Unde au fost înregistrate piesele tale şi unde vei înregistra albumul?

Swoad: Piesele încă nau fost înregistrate, doar mici bucăţi, dar în mare parte va fi înregistrat în Bucureşti la Unic Production, şi o parte cred că în Chişinău, am să văd care va fi proporţia dintre Chişinău şi Bucureşti, depinde şi de situatia mea financiară.

wwwHipHop.md: Din cînte cunoaştem noi faci parte din Cenaclu, şi de mai bine de un an nu se aude mai nimic, mai lucraţi împreună, care e faza?

Swoad: Faza e că am făcut o pauză, fiecare îşi caută de treabă actualmente, cînd vom simţi că va fi momentul ca să mai scoatem un album atunci va fi.

wwwHipHop.md: Deci e ok? Că erau zvonuri că sa destrămat că nustiu ce?

Swoad: E ok! Şi dacă toţi vom ajunge la concluzia că trebuie să scoatem un album îl facem şi într-o lună.

wwwHipHop.md: Scrisori din Subteran e un proiect realizat de Cenaclu?

Swoad: Da! Din start a fost organizat de Cenaclu, însă actualmente eu îl conduc, volumul doi lam organizat tot eu şi cred că anul ăsta se vor implica mai multe persoane la volumul trei.

wwwHipHop.md: Ne pregăteşti vreo surpriză ceva la lansarea Scrisori din Subteran Vol.3?

Swoad: Nu organizez singur concerte mai sunt 2 baieti care tot fac parte din Cenaclu sis per sa ne iasa, avem multe surprize pentru publicul autohton, o să organizam cîteva concerte mai mari, adică mai în masă, asta pînă în luna mai şi cu invitaţi din Romania şi sper să-mi reuşească chestia asta şi la lansarea Scrisori din Subteran Vol.3 sper tot să-mi reuşească să invit o trupă sau un MC de vagă din Romania.

wwwHipHop.md: Cum a iesit primul videoclip cu Smoova, ce reactive ai fata de el?

Swoad: Nici nuştiu sincer ce să zic, e ok, este nui, dar faza e că acolo nici calitate nici imagine nu prea, a fost mai mult ca un experiment, Smoova de acolo a inceput să-şi puna baza de producător de videoclipuri, dar e ok pînă la urmă, lumea a zis că ia plăcut şi că pare mai aşa mai underground, deci e simplu şi frumos fără efecte din Matrix sau Tron.

wwwHipHop.md: Cind realizezi sit u un Video Clip, daca vei filma si cite vor fi la album?

Swoad: Da la albumul meu cred că voi filma 4 videoclipuri, dintre care 3 ştiu piesele deja la care o să la fac şi filmările; la primul videoclip cred că o să le încep pe la începutul lunii februarie sau martie încă nu m-am decis după aia mai vedem, depinde şi de timpul meu disponibil.

wwwHipHop.md: Povesteştene în cîteva cuvinte despre Ultimatum Pentru Arta 8, cum a fost?

Swoad: A fost foarte ok cu excepţia unor probleme din semifinală dar s-a rezolvat şi am ajuns şi eu în finală unde a fost bine şi publicul de acolo ma primit foarte ok, au fost miraţi de cea ce fac, e ceva mai nou ceva ok şi am fost cel mai tare în acea seară şi am ciştigat concursul.

wwwHipHop.md: Care a fost cel mai plăcut cadou care lai primit?

Swoad: Cel mai aşteptat de mine a fost înregistrarea la studious i site-ul, dar fizic cel mai plăcut a fost sticla de whisky.

wwwHipHop.md: Care a fost cea mai interesantă fază care ai avuto în Bucureşti?

Swoad: Eram în club şi nu vroiam bere şi am ieşit afară să-mi iau un suc, unde mă uit în ce parte s-o apuc şi mă hotărăsc să urc în deal merg, merg, căutam o alimentară ceva prin apropiere, după care o iau la dreapta la stînga, în deal în vale nu mai ţin minte erau drumuri întortocheate şi dau de un magazin intru îmi eau ce aveam nevoie şi cînd ies din magazin mă gîndeam cum să mă întorc? Şi mă uit in jur şi văd clubul, am ajuns căutînd tot acolo de unde mam pornit, magazinul era chear vizavi de club.

wwwHipHop.md: Pe HipHop.md a apărut un comentariu că cică Swoad nu reprezintă RM la Bucureşti ci se reprezintă pe el, totuşi pe cine ai reprezentat?

Swoad: Eu aş spune că lumea cînd mă întreba cum mă simt că am cîştigat? Eu am răspuns că mă simt ok şi mă bucură mult că iam prezentat publicului Român că şi în RM se face hiphop calitativ că practic nu se ştie nimic ce se întîmplă aici şi totuşi am reprezentat Basarabia şi paralel desigur că m-am reprezentat şi pe mine stilul şi textele mele. Na… sunt cîcăcioşi de ăştea invidioşi care mereu apar, îndeosebi în ultima vreme armata asta cam se îmulţeşte şi apar mulţi copii…Copiilor eu îs TATA!!! :D

wwwHipHop.md: Spune şi nouă ce stil de muzică preferi?

Swoad: În mare parte ascult Rap e şi normal după care ascult muzică Clasică, Jazz, R&B, Rock alternativ şi îndeosebi ceea ce e bazat pe instrumente reale nu electronice.

wwwHipHop.md: Ce planuri mai ai pe viitor, şi cu ce ne surprinzi curînd?

Swoad: Nu pot sa zic ca pe plan muzical am sa va surprind, aita timp cit nu stiu reactiile care vor fi la public. Daca va ramine el susrprins?

wwwHipHop.md: Ceva concerte prestări pe viitor?

Swoad: Foarte curînd am un concert în Bucureşti şi la baietii din 3DRap sunt invitat la lansare.

wwwHipHop.md: În ce constă concertul din Bucureşti?

Swoad: E organizat cu ocazia că am cîştigat Ultimatum Pentru Artă ediţia 8, deci e un concert organizat pentru mine unde vor fi invitaţi foarte mulţi MC din Bucureşti şi data încă na fost stabilită concret dar sper că curînd va fi.

wwwHipHop.md: Ai un mesaj pentru ascultători?

Swoad: Susţineţi hiphop-ul autohton, cumpăraţi CD-uri şi veniţi la concerte… Baftă.

0 коммент.:

Trimiteți un comentariu